Ketojenik Beslenme

Ketojenik Beslenme

Ketojenik beslenme konusunda henüz fikir sahibi değilsen ve bu beslenme türü hakkındaki detayları merak ediyorsan; senin yanında daima en doğru bilgilerle durma amacında olan uzmanlarımızın görüşlerine bir tıkla sahip olabilirsin.

Ketojenik Beslenme Nasıl Yapılır?

Beslenme konusunda maalesef ki çok başarılı olmayı bilmiyoruz. Toplumun geneline bakıldığında düzensiz ve sağlıksız beslenen kişileri gözle görülür bir şekilde fark edebiliyoruz. Peki ya sen, “ben sağlıklı ve doğru beslenebiliyor muyum?” diye kaç kez sordun kendine? Sağlıklı besin grupları, doğru ve düzenli beslenme yöntemleri ve ketojenik beslenme ile ilgili hangi bilgilere sahipsin? Tüm bu soruların cevabını uzmanlarımızın görüşlerinin de katkılarıyla senin için hazırladık. Ketojenik beslenmede aktif rol oynayan üç besin grubundan bahsedebiliriz. Bunlar; protein,yağ ve karbonhidrat. Bu gruplar içerisinde ise en aktif besin grubunda yağlar bulunmaktadır. Tabii hemen aklına tereyağ ile süslenmiş kızarmış ekmekler gelmesin. Ekmek ile yağı birleştirmenin neticesinde çok güzel sonuçların seni beklemediğini düşünmen gerek. Ketojenik diyet hakkında dilediğin zaman uzmanlarımız ile görüş alışverişinde bulunabilirsin. Bu beslenme biçiminin senin için doğru beslenme şekli olup olmadığına da uzmanlarımızla görüşerek daha kolay karar verebilirsin.

Ketojenik Beslenmede Ne Yenir?

Ketojenik beslenmenin sürekli uygulayabileceğin bir beslenme biçimi olmadığını aklından çıkarmamalısın. Uzmanlarımız ile yapacağın görüşme neticesinde bu beslenme biçiminin senin için uygun olup olmadığını değerlendirmen daha doğru olacaktır. Çünkü ketojenik beslenmede öncelikli gıdalar yüksek yağ oranına sahip olan kaymak, krema gibi gıdalardan oluşmaktadır. Ketojenik beslenmeyi uygularken hangi gıdayı hangi oranda yiyebileceğin ile ilgili kısımlarda uzmanlarımızdan destek alman daha doğru olacaktır. Bu beslenme türü kişinin tek başına planlayıp uygulayabileceği bir tür değildir.

Ketojenik Diyet Nasıl Yapılmalı?

Ketojenik beslenme kulaktan dolma bilgiler ile yapılabilecek bir beslenme değildir. Bunun için diyet uzmanlarımız sana bilgi vermek için bekliyorlar. Son günlerde zayıflama veya herhangi bir hastalığın tedavi sürecinde gündeme gelen popüler olma noktasında hızla ilerleyen bu diyet için uzman desteğinin çok önemli olduğunu unutmamalısın. Diyet için uzmanlarımız sana en uygun planı çıkartabilirler. Karşılıklı yapılacak görüş alışverişi ile hangi besin grubundan hangi oranda besleneceğine ilişkin bir plana sahip olabilirsin. Plansız başlayabileceğin bir ketojenik beslenmenin olamayacağını unutmamalısın.

Ketojenik Diyet Listesinde Neler Olmalı?

Uyguladığın diğer diyet listelerine kıyasla oldukça sıra dışı besin grupları bu diyette seni bekliyor. Peki, o çok merak ettiğin ketojenik diyet listelerinde hangi yiyecekleri özgürce tüketebileceğini biliyor musun? Merak etme hemen bu soruna uzmanlarımın görüşlerine dayanarak yanıt vereceğiz. Salatalarını zeytinyağı, mayonezli soslar ile zenginleştirip; klasik diyetlerde olduğu gibi yanında diyet uzmanının önerdiği ölçülerde et, balık veya tavuk tüketebilirsin. Ayrıca ara öğünlerinde de yoğurt tüketebilirsin. 3 Ana öğün ve 1 ara öğünden oluşan yeni bir beslenme şekli ile ketojenik diyete merhaba demek istiyorsan askipo uzmanları seni bekliyor.

Ketojenik Diyet İle Kilo Verilir Mi?

Ketojenik diyet ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de bu diyet türünün kilo vermede etkili olup olmadığıdır. Uzman diyetisyenlerimizden alacağın randevu neticesinde yapacağın görüşme ketojenik diyet ile kilo vermeye elverişli olup olmadığın anlaşılmış olacaktır. Sonrasında ise uzmanlarımız tarafından hazırlanmış olan ketojenik diyet planına uygun bir beslenme programı ile kilo vermeye başlaman mümkün. Ancak şunu aklından çıkarmamalısın ki, plan dışına çıkmak zorunda kaldığında dahi diyet uzmanlarımız ile görüşerek alınabilecek aksiyonlar konusunda bir ortak noktada buluşabilirsin. Aksi taktirde atacağın hatalı bir adım diyetinin başarı oranı üzerinde etkili olabilir.

Kimler Ketojenik Diyet Yapabilir?

Bir diğer merak edilen konu ise kimlerin ketojenik diyet yapıp yapamayacağıdır. Sana bu sorunun cevabını verdiğimizde ketojenik diyet için uygun bir aday olup olmadığını da anlamanı sağlamış olacağız. Henüz çocukluk dönemindeysen, hamilelik şüphen varsa veya emziren bir anneysen üzgünüz ama ketojenik diyet hiç sana göre değil.

Ketojenik Beslenme Zararları Neler?

Uzmanlar tarafından önerilmediği sürece uygulanmaması gereken ketojenik beslenme diyeti telafisi güç olabilen zararları beraberinde getirmektedir. Karbonhidratların kısıtlı alındığı ve su tüketiminin kısıtlı olduğu ketojenik beslenme; başta böbrek fonksiyonları olmak üzere, kalp damar rahatsızlıkları, kabızlık problemi, su ve elektrolit dengesinde bozulma ve kemik yapısında tahribat gibi bir çok zarara yol açabilmektedir. Bu beslenme türü, diyetisyenlerimiz ile yapacağınız görüşme neticesinde tercih edebileceğiniz özellikle de kendi kararlarınız ile harekete geçmeniz gereken bir beslenme türüdür. Ayrıca şu bilgiyi de sana aktarmadan edemeyeceğiz; ketojenik beslenme günümüzde bir tedavi yöntemi olarak özellikle epilepsi hastalarında uygulanmaktadır.

*Sitemizde bulunan yazılar yalnızca farkındalık yaratmak amaçlıdır. Tıbbi tavsiye içermez. Yazılardan yola çıkarak herhangi bir hastalık tanısı konulamaz. Yalnızca psikiyatri hekimleri ve doktorlar hastalık tanısı koyabilir.