Detoks Diyeti

“Zorlayıcı ve detaylarla dolu diyetler yapmak yerine daha sağlıklı bir yaşam sürerek ideal kiloma kavuşabilir miyim,” diye soran okuyucularımız için son zamanların popüler uygulamalarından biri olan Detoks diyetini ele alıyoruz. Detoks yaparak kilo verilebilir mi? Kimler Detoks yapabilir, kimler yapamaz? En etkili Detoks yöntemleri nelerdir? Bu soruların gibi soruların yanıtları ve Detoks diyetinin püf noktaları yazımızın devamında sizleri bekliyor. Detoks diyeti ile ilgili kişisel tavsiyelere ihtiyaç duyarsanız uzman diyetisyen ekibimizden anında destek alabilirsiniz.

Detoks Diyeti Nedir ve Nasıl Uygulanır?

Bilmeniz Gereken Tüm Detaylar!

Her şeyden önce “Detoks” kavramını ele alarak bunun bir kilo verme yöntemi olup olmadığı konusunu netleştirmekle işe başlayalım. Aslında detoks yapmak doğrudan bir kilo verme yöntemi değildir. Bu yönüyle detoks bildiğimiz birçok diyet ekolünden net bir şekilde ayrılır. Detoks kavramı kişinin çok daha özenli bir beslenme yolunu seçerek vücudunu zararlı maddelerden temizlemesi anlamına gelir. Bunun sonucu olarak da vücuda zarar veren toksinleri uzaklaştırır ve ödem atımı dediğimiz durum gerçekleşir. Diyet uzmanı gözüyle konuyu mercek altına aldığımızda ödem atımının tıbbi açıdan bir “kilo verme” durumu olmadığını söyleyebiliriz. Ancak vücudu zehirli bileşenlerden ayırmak kişinin çok daha sağlıklı bir yaşama adım atması açısından son derece önemlidir. Gündelik yaşamın getirdiği yoğun stres, tükettiğimiz hazır gıdalar ve çevre kirliliği gibi faktörler bedenimizin erken yaşlanmasına neden olur. Stres ve kimyasal katkı ürünleri başta bağışıklık sistemimizin zayıflamasına neden olur. Karaciğer ve böbrekler bu durumla baş etmekte zorlanır. Hem detoks yaparak tazelenmek hem de kilo vermek istiyorsak detoks diyeti ile birlikte doğru bir sağlıklı beslenme takvimini gündemimize almamız gerekir. Böylece hem tazelenmiş bir bedene hem de fit bir görünüme kavuşabiliriz.

Detoks Diyeti Kimler İçin Gereklidir?

Kronik yorgunluk ve tıbbi sorunlardan kaynaklanmayan baş ağrıları yaşayanlar. Alkol ve sigara gibi zararlı alışkanlıkları olanlar. Yoğun stresli bir iş ortamına sahip olanlar. Güne yorgun başlayan ve gün içinde yeterli enerjiye sahip olmadığını düşünenler. Halsizlik ve güçsüzlük hissedenler. Sürekli olarak ödem sorunu yaşayanlar. Tekrarlayan gaz ve şişkinlik sorunu olanlar.

Detoks Diyeti Kimler İçin Uygun Değildir?

18 yaşın altına olan, gelişme çağındaki bireyler. Hamileler veya emzirme döneminde olanlar. Tıbbi açıdan teşhis konulmuş ağır bir rahatsızlığı olanlar. (Şeker, tansiyon, kanser vb.) Rahatsızlıkları nedeniyle düzenli ilaç kullananlar. (Hafif kronik rahatsızlığı olanlar doktorlarından bilgi almadan detoks yapmamalıdır.) Kilosu normal düzeyin çok üzerinde veya çok altında olanlar.(Bu konuyla ilgili detaylı bilgiyi uzman diyetisyenlerimizden öğrenebilirsiniz.)

Detoks Diyeti Kaç Kilo Verdirir?

Bu diyet türünde kilo vermek tamamen uygulayacağınız programın türüne ve uygulanma aralığına bağlıdır. Örneğin 21 gün boyunca uygulayacağınız bir detoks programı ile ortalama 5-7 kilo verebilirsiniz.

Detoks Diyeti Yaparken Dikkat Edebileceğimiz Püf Noktaları Nelerdir?

Detoks yaparken bilinçsiz olarak değil uzman denetiminde uygulama yapmamız çok daha yararlı olur. Detoks sırasında düzenli bir uyku düzenimizin olması gerekir. Günlük su ihtiyacının alınması gerekir. Susuzluk ve diyet bir araya geldiğinde yoğun baş ağrıları, halsizlik ve yorgunluk meydana gelebilir. Erişkin bireyler günde 2 litre su tüketebilir. Su dışında tüketeceğimiz içeceklere dikkat etmemiz gerekir. Siyah çay ve kahve gibi içecekler aşırı tükettiğimizde ödemlerden kurtulmak bir yana ödemlerin artmasına neden oluruz. Detoks uygulamasının daha sağlıklı olabilmesi için hazır ve şekerli içeceklerden uzak durmamız yaralı olur. Tuz oranı düşük sodalar, ayran, yeşil çay ve süt gibi daha zararsız içecekleri tercih edebiliriz. Askorbik Asit (C vitamini) metabolizmanın hızlı çalışmasına yardımcı olur. Bu vitamini doğal besinlerden almaya çalışarak diyet listemize ekleyebiliriz. İçeriğinde B vitamini olan besinleri de detoks diyetimize ekleyebiliriz. B vitamin türleri vücudun ihtiyacı olan enerjiyi sağlamada ve kas gücünü azaltmada size yardımcı olacaktır.

Detoks Çeşitleri Nelerdir?

Alkol detoksu, sıvı detoksu, karaciğer detoksu, şeker detoksu gibi birçok farklı detoks tipi bulunmaktadır. Bu detoks türlerinde temel amaç toksinlerden arınmak olsa da yaşa ve ihtiyaçlara göre uygulanması gereken detoks programı değişmektedir.

Detoks Diyeti Listesi

Birbirinden etkili ve faydalı detoks programlarını görmek ve uygulama konusunda destek almak için Askipo uygulamasını indirerek uzman diyetisyenlerimizden yardım alabilirsiniz. Unutmayın, ilk görüşme tamamen ücretsiz!

*Sitemizde bulunan yazılar yalnızca farkındalık yaratmak amaçlıdır. Tıbbi tavsiye içermez. Yazılardan yola çıkarak herhangi bir hastalık tanısı konulamaz. Yalnızca psikiyatri hekimleri ve doktorlar hastalık tanısı koyabilir.

Paylaş: